Milyen színeket alkalmazz a weboldaladhoz?

A színekről általánosan:
A Wikipédia szerint:
“Köznapi értelemben a szín a környezet tárgyainak látással érzékelhető azon tulajdonsága, amit olyan fogalmakkal írunk le mint a vörös, sárga, zöld és kék stb.”
Ez a való életben kicsit más, mert nagyon sok mindent meghatároz a mindennapi életünkben.
Csak hogy pár példát említsek, ahol nagyon is fontos a megfelelő színhasználat pl. menyasszonyi ruha->fehér, mentő/rendőr/tűzoltó villogó->kék és piros vagy a gyász színe a fekete.

Az alapszínekről:
Millió dolog van amit színekkel kötünk össze ezért ebben a helyzetben sincs egyszerű dolgunk, ha megfelelő színeket szeretnénk kibogarászni a számunkra.
Első dolog jelen helyzetben, hogy sötét vagy világos alapot szeretnénk, mert ehhez fog jönni majd a többi szín. Fontos megemlíteni továbbá, hogy az olvashatóság és a letisztultság érdekében mindig az alappal fordított színt kell használnunk a későbbiek során, vagyis világos háttérhez sötét szín és fordítva.
Alapesetben két stílust emelnék ki:
Fekete alapon fehér vagy színes szöveg és/vagy grafikák:
Ennek az előnyei, hogy erősen kontrasztos lesz tőle az adott oldal ettől egy fiatalos éjszakai hangulatot kölcsönöz az oldalnak, amelyet a legtöbben nagyon kedvelnek.
A hátránya, hogy vannak akiknek erősen terheli a szemét, már rövid idő elteltével, emiatt hosszabb terjedelmű szövegekhez nem túl célszerű választás.
Fontos az is továbbá, hogy az emberek többsége a fehér színt a tisztasággal és a becsületességgel azonosítja (szemben a sötét alapú oldalakkal), tehát a jövőben személy szerint a világos oldalak felé venném az irányt.

Fő szín:
Ha eldöntöttük, hogy mi legyen az alapszínünk – sötét vagy világos -, akkor jön a fő szín, amely alapvetően képviselni fog minket a jövőben.
Ezt a színt próbáljuk úgy kiválasztani, hogy igyekszünk minél több „ökölszabályt” figyelembe venni, mint például hogy a természet színe a zöld, a vízé a kék stb.
Viszont a tökéletes színkombináció mindenkinek más lesz, de a kutatások alapján a világos alap, kék árnyalatú főszín és fekete helyett sötétszürke a legjobb.